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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  10/10/1996
Data da última atualização:  28/08/2013
Autoria:  CORREA, M. P. F.; ESCOBAR, J. R.
Afiliação:  EMBRAPA-UEPAE Manaus; IICA.
Título:  Seleção fenotípica do guaranazeiro.
Ano de publicação:  1981
Fonte/Imprenta:  Manaus: EMBRAPA-UEPAE de Manaus, 1981.
Páginas:  3p.
Série:  (EMBRAPA-UEPAE Manaus. Pesquisa em Andamento, 29).
ISSN:  0101-4889
Idioma:  Português
Conteúdo:  Foram identificados, no Campo Experimental de Maués (AM), 36 indivíduos de uma população de 3074 plantas (Paullinia cupana var. sorbilis Mart. Ducke) com idade variando de nove a 20 anos. Os critérios adotados para identificação das plantas foram: conformação de copa, tolerância a doenças e floração abundante.
Palavras-Chave:  Amazonas; Brasil; Determinação genotípica; Paulinia cupana; Paulinia sorbilis; Paullinia cupana var; Phenotypes; Selection; sorbilis; Variabilidade fenotípica.
Thesagro:  Guaraná; Melhoramento Genético Vegetal; Rendimento; Seleção Fenótipa; Sistema Radicular.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/59387/1/pesquisa-em-andamento-29.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE46583 - 1EMBFL - PP14278CPAA14278
AI-SEDE46583 - 2EMBFL - PP14278CPAA14278a
CPAA1512 - 1UMTFL - PPPesqAnd29PesqAnd29
CPAF-AP12028 - 1EMBFL - PP0097000970
CPAMN10098 - 1ADDFL - --FOL 957FOL 957
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite; Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  10/08/2021
Data da última atualização:  10/12/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SILVA, M. R.; FERREIRA, F. C.; MARANHÃO, A. G.; LANZARINI, N. M.; CASTRO, K. N. de C.; MIAGOSTOVICH, M. P.
Afiliação:  MARCIO ROBERTO SILVA, CNPGL; FERNANDO CÉSAR FERREIRA, Instituto Oswaldo Cruz; ADRIANA GONÇALVES MARANHÃO, Instituto Oswaldo Cruz; NATÁLIA MARIA LANZARINI, Instituto Oswaldo Cruz; KARINA NEOOB DE CARVALHO CASTRO, CPATC; MARIZE PEREIRA MIAGOSTOVICH, Instituto Oswaldo Cruz.
Título:  Assessment of viral contamination of five Brazilian artisanal cheese produced from raw milk: a randomized survey.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Food and Environmental Virology, v. 13, n. 4, p. 528-534, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s12560-021-09491-z
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Enteric viruses have been described as important contaminants in fresh and ready-to-eat foods such as sandwiches, deli meat and dairy products. This is a cross-sectional randomized survey to estimate the prevalence of norovirus and human adenovirus (HAdV) from 100 Brazilian artisanal raw milk cheese samples (Minas and Coalho) obtained from different agroindustries in four producing regions in the states of Minas Gerais and one in Piauí, respectively. From October 2017 to April 2018, norovirus genogroups I and II and HAdV were investigated in these cheese samples by RT-qPCR and qPCR, respectively. Viruses were detected in 43 samples, being 26 norovirus GI strains, 14 HAdV, and 3 both viruses. Norovirus GII strains were not detected. Viral concentrations ranged from 6.17 × 104 to 1.44 × 107 genome copies/L?1 and murine norovirus 1 used as internal process control showed 100% success rate of recovery with efficiency of 10%. There was a trend towards a higher positivity rate for both viruses in the rainy season, and HAdV were more commonly found among samples with higher fecal coliform counts. This study is a first step in assessing the risk that this contamination may pose to the consumer of raw products as well as emphasizing the need for good manufacturing practices, quality control systems in the dairy industry and markets. As a randomized survey, we established baseline figures for viruses? prevalence in five types of ready-to-eat raw milk artisanal Brazilian cheese, to all... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  HAdV; Leite cru.
Thesagro:  Adenovírus; Análise de Risco; Contaminação; Laticínio; Leite; Queijo; Vírus.
Thesaurus NAL:  Cheeses; Norovirus; Raw milk.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL25167 - 1UPCAP - DD
CPATC25875 - 1UPCAP - DD
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